Sačuvaj namirnice STATUS!

Sačuvaj prve plodove proljeća, začinsko bilje, omiljeno voće, povrće i druge namirnice – ovo nisu obične plastične posude za čuvanje hrane! Uvjeri se!
 
Zašto sva plastika nije loša?!
I vi stalno razmišljate o upotrebi plastike pri čuvanju hrane jer ste negdje čuli da plastika sadrži štetan BPA?
Bisfenol A je sastavni dio polikarbonatne (PC) plastike i epoksidne smole. PC plastici daje čvrstinu, a epoksidna smola se koristi kao premaz protiv rđanja na unutrašnjosti limenki i konzervi za hranu. Stručnjaci su ustanovili da se s vremenom (posebno pod utiecajem viših temperatura i razgradnji) BPA izlučuje iz ambalaže i migrira u hranu koju konzumiramo.
Statusovi plastični proizvodi ne sadrže BPA te su potpuno sigurni za odlaganje hrane!
Status 2015. godine vrši promjenu materijala koji je do tada korišćen za proizvodnju posuda – iz polikarbonata u Tritan, koji dobavlja svjetski poznat proizvođač Eastman iz SAD. Sada su svi STATUS proizvodi za čuvanje hrane bez BPA, BPS i ftalata. 
 
Već smo pričali o tome da je vakumiranje najbolji način za produženje postojanosti hrane i zaštitite njenog kvaliteta. Pametnim odlaganjem hrane ćete baciti manje hrane i uštedjeti više novca na godišnjem nivou. Izaberite vakumski aparat, koji najbolje odgovara vašim potrebama i upoznajte brojne prednosti vakuma.
 
Sačuvajte hranu vakumskim pomagalima Status, koja garantuju produženu svježinu namirnica i uređenu kuhinju. Koristiti ih možete i na putu jer za ovaj vid vakumskog čuvanja hrane trebate samo ručnu vakumsku pumpicu. Pomagala od visoko kvalitetnih materijala su neškodljiva za namirnice i garantuju dugogodišnju upotrebu.
 
Hranljive vrijednosti se u vakumu puno bolje sačuvaju jer ne dolazi do oksidacije i razvoja bakterija. Ne samo da hrana sadrži više vitamina i minerala, nego se i rok trajanja jela produži do 4 puta. Manje pokvarenih namirnica znači manje bačene hrane. Korištenjem vakumskih pomagala ćete osjetno smanjiti propadanje hrane i uštedjeti.
 
Status vakumske posude za čuvanje hrane napravljene su da traju godinama. Napravljene su od prozirne i nesalomive plastike koja ne sadrži BPA. Perive su u mašini za pranje posuđa i dostupne u različitim veličinama! Najvažnije kod čuvanja hrane, je to da ne upijaju boje i mirise iz namirnica. To za vas znači da možete Statusove posude koristiti za čuvanje svih vrsta namirnica bez opasnosti da bi se trajno oštetile.
 
Vakuumske posude možete koristiti za:
svakodnevno čuvanje hrane u hladnjaku ili ostavi;
zamrzavanje ostataka ili unaprijed pripremljenih jela;
podgrijavanje hrane u mikrotalasnoj pećnici (do 2 min bez poklopca).
 
Zašto izabrati Status?
Ako zahtijevate kvalitet, onda je EU porijeklo pravi odabir!
Proizvedeno u Sloveniji, EU
98 % Statusovih proizvoda je razvijeno i proizvedeno u Sloveniji, tačnije u Metliki. A što to znači za vas? To znači da ima proces proizvodnje visoke standarde kvaliteta i neprestanu kontrolu kako bi vi na kraju dobili besprekoran proizvod.
25 godina razvoja
Status nije nov proizvođač u ovom segmentu nego je već iskusno preduzeće prisutno u 40 država širom svijeta. Kroz tih 25 godina djelovanja uče, istražuju i razvijaju kao i testiraju puno prototipova, čak i proizvode drugih proizvođača, zato su i postali pravi strčnjaci vakumskog skladištenja hrane.