Isprobajte nešto novo!

Konvektori su uređaji koji rade na principu konvekcije, prirodne izmjene vazduha. Imaju zadatak da najhladniji vazduh koji se nalazi 20 cm od poda "provlače" kroz svoje grijače 
i tako ga ugrijanog šire po prostoriji. S ovim načinom grijanja nikada vam neće biti "hladno s nogu".
Vazduh se pri kontaktu sa električnim grijačem zagrijava i postaje lakši i tako se uzdiže. Ova pojava pospješuje kruženje toplog vazduha što omogućava brzo i snažno zagrijavanje prostorije.
Kvalitet njihovog rada ogleda se u izuzetno osjetljivom ELEKTRONSKOM termostatu, koji registruje promjenu temperature od 0,1OC. Termostat se nalazi u gornjem desnom uglu konvektora, 
i povezan je s termo sondom na dnu uređaja. Centralni dio termostata je mikroprocesor, koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoru svakih 40 sec. Tako dodatno smanjuje gubitke i doprinosi nižoj potrošnji. 
Lijepo su dizajnirani i uklapaju se u sve prostore.
 
Koji su najbolji konvektori za grijanje? Znamo da su konvektori najbolji i najekonomičniji uređaji za grijanje na struju, ali postoji veliki broj proizvođača konvektora. Kako izabrati najbolji među njima?
Svi konvektori prenose toplotu na sličan način. Imaju grijače i limeno kućište otvoreno na gornjoj i donjoj strani. Kroz donji otvor ulazi hladni vazduh, a kroz gornji izlazi topli koji grije prostorije postojanom temperaturom regulisanom kroz termostat. Kako onda znati koji su najbolji?
Upravo su Atlantic konvektori i radijatori s konvekcijom najbolji konvektori za grijanje, a u nastavku slijedi detaljno objašnjenje i zašto je to tako.
Naime, Atlantic konvektori u sebi sadrže posebne funkcije koje ih uzdižu nad ostalima!
 
Mala potrošnja
S Atlantic sistemima grijanja vaša potrošnja električne energije drastično pada. Odnos uštede je od 25% pa sve do 45%, u zavisnosti od uređaja koji koristite. Ono što trebamo napomenuti, 
a tiče se uštede električne energije, jeste da ta ušteda dolazi tokom ravnomjernog korišćenja uređaja. Dakle, dovoljno je uređaj upaliti i ostaviti ga upaljenog. Prostorija se vrlo brzo zagrijava zahvaljujući efikasnom i ravnomjernom raspršivanju toplote. Atlantic sistemi grijanja prate zadatu temperaturu, dosežu je i održavaju.
Jednostavna mogućnost programiranja
Upravo jednostavna mogućnost programiranja uređaja kroz sedmicu i unutar 24 časa čini Atlantic sisteme grijanja idealnim izborom između ostalih konvektora. Postoje dva načina programiranja: standardni i ecoboost, 
a konvektori koji posjeduju funkciju ecoboost sadrže u sebi i senzore prisutnosti pa se ušteda električne energije penje i do 35%.
Ecoboost programiranje reguliše rad uređaja kroz dvije funkcije: Comfort i Eco. Ako senzor detektuje prisutnost osoba u prostoriji, uređaj iz modula Eco prelazi u Comfort koji zagrijava prostoriju do temperature koja je već prije određena. 
Nakon pola sata uređaj opet prelazi na modul Eco i ostaje u toj funkciji ako ne detektuje prisutnost osoba u prostoriji.
Osim konvektora, Atlantic sistemi grijanja imaju u svom asortimanu i radijatore s konvekcijom sa izuzetnim performansama. Princip grijanja je udvostručen jer Atlantic radijatori s konvekcijom zagrijavaju prostoriju ispuštajući toplotu  cijelom svojom površinom kao i kroz korišćenje konvekcije. Zadatak konvekcije je da ugrije ono najhladnije područje, 20ak cm od poda. Kada se uz ovakav način grijanja prostorije pridoda i mogućnost programiranja uređaja kroz sedam funkcija, ušteda električne energije se penje do visokih 45 %.
Još jedna posebnost Atlantic-ovih radijatora s konvekcijom jeste i posjedovanje ASP-a (Anti-Staining Process), tj. zaštite od prljanja zidnih površina uz koje je ovaj radijator postavljen.
Treba naglasiti i da su ovi radijatori s konvekcijom idealni za prostorije s visokim plafonima, višim od uobičajenih 2,70 m, jer su u mogućnosti održavati ih toplima i ugodnima za boravak.
                                                       
 
Atlantic konvektori ne sadrže motor, niti ventilator, nisu ispunjeni nikakvim medijima (ulje, voda, glikol itd.), već direktno zagrijavaju vazduh u prostoriji i sva utrošena energija se isporučuje u prostor koji se zagrijava zbog čega nema nikakvih gubitaka u prenosu toplotne energije.
Treba napomenuti i da ovi konvektori ne isušuju vazduh, ne podižu prašinu, ekološki su proizvod, pa ih mogu bez problema koristiti osobe sa disajnim tegobama i alergijama. Usklađeni su sa važećim normama sigurnosti EU, sigurni za korišćenje i ne postoji mogućnost povreda djece ili starijih osoba. Jednostavni su za održavanje.
 
Altis Ecoboost konvektorski radijatori sa funkcijom WiFi idealni su uređaji za ljude koji imaju ustaljene navike boravka (npr. kuća-posao-kuća-spavanje). Pored opcije vremenskog programiranja paljenja i gašenja uređaja 24/7, postoji i opcija senzora prisutnosti osoba u prostoru.
Na taj način npr. ako ste programirali uređaj da vam krene grijati prostoriju od 16:00 sati kada se vraćate sa posla pa do 24:00 sata kada namjeravate spavati i u tom periodu iz nekog razloga napuštate prostoriju (npr. vodite djecu na trening) senzor prisutnosi detektuje da nema nikoga u prostoriji i smanjuje temperaturu za nekoliko stepeni.
Čim se vratite kući, senzor prisutnosti vas registruje i vraća temperaturu koju ste podesili i koju želite imati dok boravite u prostoriji do termina spavanja. Tako štedite i do 35% energije.
 
 
COZYTOUCH je aplikacija za daljinsko upravljanje vašim uređajima za toplotnu udobnost sa pametnog telefona ili tableta.
U današnjem svijetu povezivanje i daljinsko upravljanje kućanskim aparatima postaje sve važnije i popularnije. 
Atlantic je razvio aplikaciju Cozytouch koja omogućava daljinsko povezivanje i upravljanje vašim uređajima putem pametnog telefona ili tableta.
Inovativan i moćan, Cozytouch može upravljati kompatibilnim grijanjem prostorija.
 
Uz COZYTOUCH možete:
Upravljati svojim uređajima za toplotnu udobnost kad god i gdje god želite pomoću jedne aplikacije
Prilagoditi udobnost svog doma svojim potrebama
Pregledati i analizirati svoju uštedu energije
Isključiti aparate kad ste napolju