NOVO: Levenhuk optički uređaji

Inspirišite mladog naučnika u vašem djetetu! 
NOVO u ponudi: Levenhuk optički uređaji
 
Levenhuk je glavni američki proizvođač optičkih uređaja i instrumenata poput mikroskopa, teleskopa, dvogleda, durbina, nišana i pribora. Posebna pažnja se pridaje proizvodnji optike za djecu pod zaštitnim znakom Levenhuk LabZZ, uključujući atraktivne i lake za korištenje teleskope, mikroskope, dvoglede i naučne komplete.  Ovaj brend takođe proizvodi i optiku koju podržava Discovery kanal – prekrasne instrumente dizajnirane da podstaknu znatiželju i ugase žeđ ljudi za znanjem o okolnom svijetu!
Već od samog početka 2002. Levenhuk je svoje napore usmjerio na nedovoljno poslužena tržišta izvan SAD-a, posebno u Kanadi i srednjoj i istočnoj Europi, koja su predstavljala veće mogućnosti. Levenhukov primarni cilj bio je promovisati visokokvalitetne optike u tim regijama zbog njihove nedovoljne ponude i osjetljivosti na troškove za većinu proizvoda dostupnih na tržištu u to vrijeme. Levenhuk je iskoristio priliku da uđe u tržišnu nišu sa potpuno novim portfoliom proizvoda, sa ciljem da optika bude pristupačna za svakog kupca. 
Uspjeh izgrađen na ovom koraku omogućio je kompaniju da postane cijenjeni lider na tržištu optike! 

Zašto kupiti Levenhuk proizvode?
Levenhuk nudi širok izbor visokokvalitetnih mikroskopa, teleskopa, dvogleda i dodatne opreme. Kao stvarni proizvođač, a ne prodavač, Levenhuk nudi uređaje po izuzetno pristupačnim cijenama i dalje održavajući visok kvalitet proizvoda.
 
Od 2010. do 2011. inovativna kompanija Levenhuk iznijela je na tržište seriju dizajnerskih mikroskopa i razvila jedinstvenu seriju Levenhuk Strike teleskopa.
U godinama koje slijede, kompanija je stalno radila na lansiranju novih modela, kroz razne inovacije i poboljšanja proizvodnog programa. 
 
Godine 2020. Levenhuk je objavio nove linije mikroskopa za širok raspon mikrobioloških istraživanja. Lansirane su nove serije Levenhuk 400, 500 i 900 bioloških, digitalnih, polarizacijskih mikroskopa i mikroskopa tamnog polja. 
Takođe su predstavljeni novi stereo mikroskopi Levenhuk ZOOM serije sa glatkim promjenjivim povećanjem. Levenhuk DL LCD i ST serije ažurirane su novim modelima, kao i Levenhuk Rainbow i LabZZ serijama za djecu.
 
2021. godine ažurirane su osnovne linije teleskopa: kupcima su predstavljene dvije serije na azimutnim i ekvatorijalnim nosačima (Blitz BASE i Blitz PLUS) kao i serija dječjih teleskopa sa kućištima (LabZZ TK).
Jesen 2021. obilježen je vrlo važnim događajem: Levenhuk je potpisao ugovor o licenciranju robe sa Discovery Channel-om i pokrenuta je novu liniju posmatračke opreme za hobije, obrazovanje i rad. Discovery Range opcini i digitalni mikroskopi Discovery Artisan prvi su se pojavili na tržištu.
 
Linija Levenhuk LabZZ mikroskopa dizajnirana je posebno za djecu. Šareni dizajn, bogat set pribora, jednostavno rukovanje – sve ove funkcije privući će pažnju mladih istraživača i neće dopustiti da im dosade. Komplet uključuje sve što je potrebno da odmah započnete fascinantno putovanje u mikrokosmos. Mikroskopi su dizajnirani imajući na umu zahtjeve mladih istraživača i vrlo su jednostavni za korišćenje.
Takođe, jednostavni teleskopi za djecu i ljude koji žele napraviti prve korake u astronomiji - obuhvataju modele sa bogatim kompletima i potrebnim dodacima. Tu su i atraktivne kutije ili futrole za nošenje, koje upotpunjavaju komplet i čine Levenhuk teleskope savršeni poklonom za mladog astronoma ili naučnika!